powered_by.png, 1 kB
NASLOVNICA

Na teritoriju Republike Hrvatske danas djeluje blizu 300 raznih motorističkih udruga, dok 8 od njih imaju priznati MC status. Jedan od osam klubova iz probranog društva je HOLLISTER MC.
...vrućim zagrebačkim asfaltom vozili smo tomosove deve (E-90) i istočno njemačke proizvođače dima, MZ-e. Nekoliko godina kasnije, dvotaktne legende zamijenili smo onima s dalekog istoka.

 

 

 

 Max-mladiTHUMB

 

 depsi i biljkaTHUMB

 
 

Klub smo utemeljili 1993. godine pod imenom "N.U.B.G.Z.", što znači: "Nezavisno Udruženje Bitanga Grada Zagreba". Na lijevom ramenu crnih kožnih jakni nosili smo crno-žute prišivače s oznakom kluba. Nedugo zatim promijenili smo ime u MK HOLLISTER.  Odlučili smo se za to ime, jer u tom kalifornijskom gradiću   začeta je 1947.godine 1% scena. Tek 1996. godine smo se označili bojama na leđima, koje sadrže lente u plamenu, a u sredini štit s križem časti, polegnutim motociklom i dvije prekrižene ceste. Grb je na prijedlog ostalih članova izradio Paulo, tadašnji Sgt. At Arms. Te godine organizirali smo prvi party u našoj klupskoj kući. Skupilo se blizu 150 motora, nazvali smo ga "THE WILD ONE WEEKEND" , a policija ga pamti i danas! Tako smo postali HOLLISTER MC ZAGREB.

 
  Max&co.THUMB   

 

Slijedeće godine, pa i svake poslije, W.O.W. se održava u mjestu Orešje nedaleko od Zagreba. 1999. godine utemeljili smo hangaround chapter u Ivanić Gradu koji je danas HOLLISTER MC MOSLAVINA.

 

 
   lenta-MTUMB  

Moslavački ogranak organizirao je u Svibnju 2001. godine svoj prvi susret imenom "WILD SPRING RUN", koji se od tada redovno događa svakog proljeća po raznim lokacijama „hrvatske regije plina i vina“.

Početkom 2003. godine na lokaciji "lažnog Trebevića" u režiji Danila Šerbedžije snimili smo glazbeni spot za pjesmu "Karabaja" (slabim poznavateljima utjecaja turcizma znači na holivudskom Black Jack) najstarijeg živućeg sarajevskog rock sastava "ZABRANJENO PUŠENJE".

Iste godine obilježili smo 10 godina postojanja kluba, održali 8. W.O.W. na kojem smo počastili par tisuća gostiju koncertom maloprije spomenutog benda, ali i "zidom smrti", oktanskom atrakcijom čiji stari vozači pomalo izumiru a novi se ne rađaju. Krajem te godine u znak 10. obljetnice kluba, donje lente naših boja mijenjamo državnom oznakom "CROATIA".

 BOJE 2004

 

Nakon Paromlinske ulice i parka Ribnjak, 2005. godine clubhouse nam se kratak period nalazi u Bleiweisovoj odakle selimo 2006. u Ulicu Kralja Tomislava gdje si i danas nalazi.

Tijekom 2006. skupina podržavatelja našeg kluba iz Splita organizira se u "SUPPORT HMC", tako da smo u Siječnju 2007.g. utemeljili hangaround chapter. U prosincu iste godine (2007) održan je prvi splitski party pod nazivom „Wild Southern Night“ koji se i dalje upriličuje svake godine za vikend prije Božića.

U travnju 2010 izvršen je lagani re-design naših oznaka. Križ je ostao bez „palačinke“ u podlozi, lente su proširene, na motoru ja napravljen servis i friško je  obojan u crno!

Tokom svibnja 2010., Splićani su nakon višegodišnjeg probnog roka zaslužili povjerenje sa sjevera i tako postali HOLLISTER MC SPLIT.

Proljeća 2012. godine, skupina podržavatelja u Kninu organizirala se u HMC SUPPORT koji je tog  ljeta bio domaćin National run-a a malo kasnije utemeljen je prospect chapter na temelju kojeg danas imamo HOLLISTER MC KNIN. Ovaj ogranak organizira zabavu nazvanu WILD RUMBLE NIGHT sredinom listopada. 2013-te održan je u Orešju 18-ti W.O.W na kojem smo ugostili motoriste iz cijele Europe te tako obilježili dvadeset godina postojanja. Jedan od glazbenih sastava za ovu priliku doletio je čak iz Japana da brzim ritmom podgrije atmosferu.

 hmc_grupna_national_run_2015

Od 2014. godine u Koprivnici postoji hangaround chapter koji je sada u prospect statusu. U ljeto 2016. okončali su svoje stažiranje i tako postali peti punopravni ogranak, HOLLISTER MC KOPRIVNICA. Oni su domaćini WILD WINTER NIGHT-a koji se održava sredinom Veljače u Koprivničkim Bregima. Skupina motociklista koja dolazi s područja gradova Svete Nedelje i Samobora, a od ranije su podržavali HMC, formiraju prospect chapter koji je nakon dvije godine staža ispunio uvjete i 2021. postao naš najmlađi chapter HOLLISTER MC SVETA NEDELJA. Sve ostalo bilo bi prenovo da bi se smatralo poviješću... HFFH


W.O.W. 2021.
 
Next >
© 2024 HOLLISTER MC CROATIA